Så började politikerlivet

Som jag nämnt tidigare började mitt politikintresse vid 14års ålder, växte upp i den rödaste delen av kommunen och tyckte det var konstigt att alla skulle tycka likadant. Så jag började utforska saker och ting på egen hand och upptäckte snabbt att jag var INTE socialist och det visade sig att ingen i familjen var det trots att mamma och pappa var vanliga arbetare och jag och brorsan gick i en vanlig kommunal skola. Så fördommarna är många.
Gick med i #MUF redan 1979, det var lite svårt att engagera mig mer eftersom jag bodde på landet och tiden räckte inte till till mer än sportaktiviteterna. Så tiden gick och jag blev vuxen :) ......
 
.... Och jag gjorde massvis med roliga saker!
1981 gick flyttlasset till Åre och följande år varvade jag sommrarna på västkusten och vintrarna i fjällvärlden.
Hej hopp nu är det vinter... och skidan den slinter... Mer för andra än för mig nuför tiden, tur jag kan titta på dem på tv. Men åter till politiken.
 
Jag hade separerat, bosatt mig i Hillevik och barnen hade vuxit, kan ni tänka er, dom gör det barnen, växer alltså..
Då kommer grannen till mig en dag.. och han sa att han nog trodde att vi hade lika politiska åsikter.
- Jahaaa! Blev svaret.. Och Martin Lundström, sedemera partikollega, tittade lite plirigt på mig.
Vi ÄR moderater bägge två! Så frågan som följde var om jag kunde tänka mig att ställa upp i kyrkovalet 2005. 
- Kan jag väl. Sa jag och där och då började min politiska karriär som ännu pågår.
 
Hann inte mer än påbörja gärningarna i kyrkan i Hille så hörde Moderaterna Gävle av sig och vi hade en liten lunchträff och tydligen så gillade de mig.. Eller vad säger du Birgittha Bjerkén?! ;) 
För jag blev upplockad till Moderaterna Gävle. På hösten det året blev jag tillfrågad om jag ville bli ersättare i Tekniska Nämnden och sedan dess har allt bara rullat på.
 
När jag nu är inne på 12:e året och summerar, jag tänker inte sluta än så det är inte mina memoarer, åren som jag varit politiskt aktiv i Gävle och allt som jag under resans gång varit med om är det inget jag hade kunnat drömma om i min vildaste fantasi.
 
Efter valet 2006 tog jag plats i kommunfullmäktige och i och med det så fick de tänka till. HUR skulle de evakuera mig vid brand?! För att inte tala om talarstolarna (som var bland de fulaste jag sett, bruna spånskivor, taskigt ihopspikade) De ordnade det så att jag skulle kunna komma ut och talarstolarna blev sådana som funkar för folk i alla längder, de går att höja och sänka efter behov.
Sedan har åren och uppdragen rullat på och samlats en fin hög och idag samlades vi ett gäng entusiastiska partikollegor för att knåpa ihop det kommunpolitiska handlingsprogrammet till nästa val 2018..

Alliansen har nu styrt Gävle i lite över 1 år och mycket har hänt och mycket mer kommer att hända. Nu ska vi bara se till att vi tar makten på egen hand vid valet 2018. Så ni som supportar oss, tveka inte att höra av er till mig! Vi behöver alla medlemmar, för vi gör skillnad.

 
 
Snart är denna vecka slut och som ordförande i Jävsnämnden går söndagen till att läsa handlingar till måndagens beredning.
 
Är lite nyfiken på HUR MÅNGA i Sveriges kommuner är funktionsnedsatta, har assistent och är ordförande i en nämnd? 
 
Ha en skön lördagkväll och en vilsam söndag så hörs vi snart igen! 
 
Kram till er alla och ni, glöm inte att gilla <3
 
 
 
RSS 2.0