Mycket ska man ta men nu har jag fått nog!

Hej det var länge sedan vi hördes.. men har varken haft tid eller lust. Bloggen har legat i träda helt och hållet för det måste finnas mycket inspiration och lust för att få ihop något men nu har jag samlat ihop lite tankar.

Mitt mående har inte varit på topp på grund av det elaka såret som nu har spökat i många månader. Att ständigt var i strid med hälsocentral och kirurg, där jag på något sätt hamnar mitt emellan för de inte drar jämt, det är inte lätt.
I tisdags vandrade vi till hälsocentalen i stormvindar och påklädda som det skulle varit mars-april, regnet kom på tvären så bilden ni ser här nedan får ni i fantasin lägga en regnponcho på också. Eftersom jag väntade ett samtal så snäckan var i örat varpå Emma tyckte att jag såg ut som en rullande telefonkiosk. Dessutom fick Emma dra mig baklänges eftersom både vind och regn kom från norr... Det måste ha varit en intressant syn där vi gick.
 
Man ska inte behöva vara klädd så här i juni... Med sjal, vantar och skinjacka

 Väl framme på hälsocentralen träffade jag en helt underbar sjuksköterska, som jag träffat en gång förut, då hon var distriktsköterske-elev, så vi klickade på en gång. Jag berättade mer vad som hade hänt sedan vi såg sist och hon likaså, hon gjorde sin andra dag på jobbet och sa lite uppigvet att hon skulle fått en veckas introduktion men det blev just bara en dag och att istället för intro blev dag 2 en dag där hon var själv och fick ge 110%... Det är väl så att säga #regiongävleborg i ett nötskal.
Men sagt och gjort, Emma och denna underbara sköterska hivade upp mig på britsen och hon fick kolla in såret. Då kunde hon konstatera snabbt att såret inte såg nåt vidare bra ut och att en läkare skulle titta på det och en odling skulle tas..
Efter att hon ett stund varit på läkarjakt ioch fått tag på en manlig sådan, tittar han på såret snabbt 2 gånger och så säger han det att jag borde komma in nu i veckan så han får kolla ordentligt.. Varpå jag svarar att jag kan på fredag för att onsdag och torsdag är jag bortrest... Så han kontrar med att säga att då måste jag komma in i början på nästa vecka men då talade jag om att även då jobbar jag, måndag till torsdag..
Då vräker han ur sig kommentaren "JOBBAR DU??!!" Tilläggas bör att läkaren var av äldre modell och därmed något trångsynt och hade således ingen förståelse alls att jag kunde göra något annat än att bara sitta hemma.
Efter att sköterskan tagit odling och lagt om såret så var dags att bestämma tid för nästa besök, då visar det sig att läkaren han kör hava tiden på närakuten och halva tiden på hälsocentralen och han gnäller på mig att jag inte kan! Nån ordning för det faktiskt vara.... Och från en säkerkälla fick jag bekräftat att det var... #hyrläkare
Vi bestämde alltså tid till den 27/6, och nu i skrivande stund har jag, efter 2 dagars sittande i Bollnäs, ont så det värker hela vägen ner till foten på höger sida, från sittbenet och neråt. Vill inte ens tänka på vad de inneboende i såret har hittat på under de senaste dagarna.

Och när jag ändå nämner Bollnäs så var det full dag på onsdagen, från 09:30 till 17:00 med flera duktiga moderata representanter som var uppe och talade i debatten. Sedan visade det sig att vi skulle bo på Best Western, vilket inte jag visste om men det löste sig ju i form av  #åsaängeriksson som kom med informationen.
Checka in och sedan var det dags för middag på Långnäs Folketspark, kom väl lite sent dit, 18:55, middagen började 19:00 och blev lite förvirrad var jag skulle sitta men fick hjälp till en plats, dock visade det sig vara helt fel för vissa personer. Jag och mina assistenter fick ta emot flera glåpord, så man var väl inte vatten värd...
Vi åt och gick ganska snabbt därifrån.
Dagen efter var en krystad tillställning så ingen var gladare än jag när vi fick åka hem klockan 13:00 och överväger starkt att detta var min sista resa till Regionfullmäktige i Bollnäs. Jag kräver inte att bli särbehandlad men lite förståelse ber jag om för jag kan inte sitta var som helst. Om det är en nyhet för vissa så behöver jag hjälp att äta.
Föresten, rummet vi hade måste jag nämna för det var under all kritik. Jag har rest mycket och bott på många olika hotell men detta var det sämsta jag någonsin varit med om. Även hotellet i sig var ofräscht och det var tyvärr ingen angenäm vistelse. Tjejerna fick gå med skor inne för så ofräsch var golvet. Tur att man inte lider av astma för gardinerna var så dammiga att det kunde framkallat allergichock. Så #bestwesternbollnäs får värdelösa rekommendationer.
 
Något helt annat, som är ständigt återkommande... Jättetråkigt att många med både barnvagn eller rullator inte verkar vara läskunniga och säger man någonting vill de inte förstå. Jag pratar om det faktum att jag flertalet gånger fått vänta på nästa buss för att det den plats som är avsedd för i första hand rullstolar stått både barnvagnar och rullatorer, TROTS att det står klart och tydligt att det ska lämnas plats och företräde till just rullstolar. Nämnas bör också att jag har nämnt för #stadsbussarna att utmärkningen ska bli ännu bättre med ett stort märke också på golvet. Det har jag tjatat om i flera års tid men inget har hänt ännu.

Två olika informationsmarkeringar på bussarna här i Gävle där det klart och tydligt står vad som gäller.
 
Nu har jag spytt ur mig lite så hädanefter blir jag nog lite snällare!

Ha det gott allihopa! Glöm inte bort att trycka på "gilla"hjärtat så vi får lite ny statistik här på bloggen.
Kram Pia
RSS 2.0