Nomineringsstämma och ösregn

Lördagmorgon 25/11, klockan är 05:00.. Uppstigning, men före det, innan jag kan kliva upp så ska kläderna på med hjälp av assistent. Nu tänker ni, vad ska hon upp och göra denna arla morgonstund en lördag.. Jo det är dags att bege sig till hjärtat av Hälsningland och nomineringsstämma för Moderaterna i Gävleborg och att vara ombud i en sådan fin församling gör att det inte är några problem alls att stiga upp.
Väl uppe så ska resten av morgonbestyren fixas och ansiktet ska på (ni vet, det är en sån där tjejgrej ;) )
Sen slevar man i sig en tallrik gröt i sann Gunde-anda innan man skidar vidare, 06:55 kommer taxin.. Mot busstationen och där var man på plats.. först! Som nummer 2 dök reseledaren med respektive upp och sedan dök medresenärerna upp i strid ström. 07:30 bar det sedan av mot världsmetropolen Bollnäs och Sandic där.
Och där var vi många glada moderater som skulle fastställa Riksdagslistan och Regionslistan till valet 2018 och efter en lååång dags färd mot natt så fick vi ihop starka namn att gå till val med! Och även jag hamnde på valbar plats till regionen.. Så när man var hemma 19:30 då var man inte så kaxig längre och det var ganska skönt att kissa, för det hanns inte med på stämman. Det tar liksom lite längre tid för mig och den tiden fanns liksom inte men jag tycker att jag gjorde det bra från 5 på morgonen till halv 8 på kvällen (får väl dock skylla mig själv som inte bad om ajournering för att lätta på trycket men vem vill utmärka sig?! ;) )
Om jag hade några problem att somna sen på kvällen?! Neeeee inte ett dugg...

Söndag... Då gjorde jag inte många knop.. Vinterstudion har ju äntligen börjat igen och Kalla hon skidade hon, så det räcker för kung och fosterand och däremellan sov jag lite plus att jag förberedde lite saker inför måndagen då Kommunfullmäktige väntade.
 
Måndag och ingen tidig morgon för KF började inte förrän klockan 13 idag, vi hade inte så mycket på agendan var det sagt. 12:45 var man på plats och fick en intressant dragning av stadsarkitekt Helena Tallius Myhrman. Patrik Stenvard öppnade KF och drog igång, vi ska vara klara til 16:30 för 17:00 ska den ungdomspolitiska debatten dra igång.. Om ärendelistan är klar då, nej.. Alla interpellationer är kvar, så lite missräkning i tid blev det visst. Men jag han jag även med att justera protokollet från Jävsnämnden för man måste ju vara lite om sig och kring sig.
 
     
En inblick från KF i måndags...
 
 
Efter måndag kommer tisdag och även denna tag tog vi det lite lugnt på förmiddagen och redan då började man gruva sig att man måste ut i detta hemska november-väder "regnet det baaara öser ner... tralalalalalalaalaaa"
Övervakningsnämnd 13:30 med endast några få ärenden. 
Men sen skulle jag ut till min sjukgymnast, ut till Fyshyset som ligger mitt emot Gävle Strand. 
Bussen lyckades vi missa så det var bara att traska och gå, så vi såg ut som två dränkta katter när vi kom fram. Och ni som varit i Gävle och gått längs Gavleån en dag då det blåser nordanvind vet hur "skönt" det är för alla kroppsdelar som lyckas sticka ut och Emma stackarn hade inte ens vantar! Jag själv var inlindand upptill men nertill stack knäna och låren ut och där blev jag blöt så när vi väl kom fram till världens bästa fysioterapeut Sofia Sandén plockade hon fram ett extra element så det blev varmt och skönt. När det sedan var dags för hemfärd såg vi till att INTE missa bussen men då var bussen sen och vi fick stå där och huttra i regnet och snålblåsten.
Väl hemma tackar man högre makter att man har tak över huvudet och mat i kylskåpet.

Nu laddar man för två dagar i tingsrätten och på fredag klämmer vi in lite adventsljusstakar och möte med Neuro och en middag ihop med dem på Helt Enkelt. Vad det sen blir i helgen?! Jo lite skidor och invigning av vår fina julbock som vi stoltserar med i Gävle varje år.

Tänk att jag fick den här veckan att gå ihop också :) 
Nu som alltid föreslår jag att ni klickar på det lilla hjärtat för en like så vi får ihop lite rolig statistik ;) och så att jag vet att ni uppskattar det jag skriver :)

Ha det gott allesammans och vill passa på att önskar er alla en glad första advent!

Kram Pia
RSS 2.0