Jag är ju faktiskt politiker..

Dagens blogginlägg blir en vinkling av mitt politiska arbete..

Gävle är snart uppe i 100 000 invånare och i och med det, 100 000 olika tankar, idéer och åsikter. En del tycker si och en del tycker så. Det som fick mig att reagera denna gång var en insändare i söndagens tidning.. 
Att styra och leda en kommun tror vissa är en quick-fix eller om ni så vill, vända ett blad från en dag till en annan. S, V, MP avsade sig styret av kommunen 31 december 2015 och #Alliansen kavlade upp ärmarna och greppade rodret 1/1 2016 och i och med det började ett arbete som hette duga. De röda fanorna hade vajat i kommuen i över 100 år och hållt kommunen flytande med flytväst, livboj och ibland fick de även ta till räddningsflotten men tillslut gick det inte och de gick på grund. De trodde väl aldrig att vi skulle våga anta utmaningen att ta över den stora skutan Gävle kommun, men det gjorde vi. Därför blir jag så förundrad hur vissa medmänniskor tänker, så som skribenten till denna insändare i söndagens tidning.
 
 
 
Angående Sofiaparken så är det ju upp till byggherren själv att bygga eller inte bygga, rådhuset är evakueringslokal då vi rustar upp kommunhuset och det bästa är när skribenten skriver att Brynäs vinner ibland och förlorar ibland, önskar att jag kunde påverka det... För att inte tala om det med att GIF åkte ur Allsvenskan... Nog för att de har blå tröjor men tyvärr räcker det inte till ibland. 
Gatustandarden har de tidigare styrande dragit ner i många år.. När jag satt i Tekniska Nämnden låg gatustandarden efter med 100-tals miljoner och vi fick inget tillskott för att fixa till det.
Att bilisterna kör mot rött det förstår jag, nej skämt åsido, mig veteligen är det en polissak och detsamma gäller cyklister på gångbana.
"Ibland är vädret dåligt och ibland är vädret bra" skriver hen.. Fick jag som jag ville skulle himlen alltid vara oskyldigt blå med strålande sol.
Och eftersom vi alla vet att Parkvägen vid 16-tiden är knökfull så är det tur att det finns andra vägar att köra men om de inte passar så är det i och för sig synd men vi drömmer fortfarande om att få bygga Västerbågen.
Festprissen som drack alkohol på kommunens bekostnad har fått avgå, önskar bara att ordförande i bolaget också tog sitt förnuft till fånga och avgick med.
Så till den här personen som skrivit insändaren vill jag bara tala om att Rom inte byggdes på en dag, sakta men säkert vänder vi skutan åt rätt håll och tar tag i sak efter sak som vi kan ta tag i.
Vi har sett till att nu till våren börjar ombyggnationen av centrumhållplatserna för bussar, det blir lite stökigt och bökigt ett tag men sen blir det kanon (men vi får väl skit för det med) och sedan har vi ju börjat plocka bort vissa fartgupp som förstör bussar och som förhindrar att räddningstjänsten kommer fram i tid och som gör att det måste gasas och bromsas i ett vilket inte är bra för miljön.
Saker händer som sagt, tålamod bara.
 
 
Så går vi på nästa insändare som stört mig.. och det rör Regionen.
Här är det personer som har hjälpmedel, precis som jag. En herre som vill ha en lättare el-rullstol, får han det?! Nej det får han inte... och i ett annat fall, en person som vill ha en lättare rullator men även där går det inte att få det igenom Region Gävleborg.
Personen i fråga har fått en stor, fin el-rullstol som tyvärr inte går att frakta om man inte har en skåpbil med ramp, att få åka med den till t.ex. sina barn i Stockholm får personen inte göra då den inte tillåts av ansvarig för färdtjänst. Han fick lösa det genom att själv köpa den rullstol som enkelt kan lastas in i den egna bilen så han och hans fru kan leva ett normalt och rörligt liv och fara runt och göra som de vill. 
För alla har inte den turen jag har, som kan glida runt i en 7,5kgs #panthera som är lätt att åka buss, tåg, bil och flyg med då den enkelt kan modifieras. Det kan vara pakethållaren på cykeln som kan vara lite svår.. Skämt åsido.
 
 
 
 
Nu jävlar måste det hända saker i Regionen, jag och Anders Jansson (M) har skrivit en motion i frågan att privata måste få komma in i konkurrensen om hjälpmedel så alla får det de behöver för ett normalt liv.
Så snälla Gävleborgare rösta fram ett annat styre 2018! Vi i #Moderaterna vill göra livet lättare för ALLA
människor.
 
Glöm inte att tycka på det lilla hjärtat för att gilla inlägget och att dela vidare om ni så önskar! Ta hand om er och kör nu för allt i världen inte mot rött och akta fotgängare då du cyklar.

Kram Pia
RSS 2.0